Препорачано

Дали преферирате бело вино или црвено вино?

Изборот на бело и црвено вино зависи од вашиот вкус, но, ако сакате најздрав избор, некои истражувања покажуваат дека црвеното вино учествува во намалување на ризикот од срцеви заболувања и продолжување на животот.

Прочитај повеќе

Тиквеш - вински регион во Македонија

Винскиот регион Тиквеш е составен дел на Повардарскиот вински регион, кој се наоѓа во централниот дел на Македонија. Познат по своето вештачко езеро и градовите Кавадарци и Неготино, Тиквеш е центарот на македонската производство на вино кое се произведува повеќе од 120 години.

Прочитај повеќе

Виното е направено уште во лозјето

За квалитетното вино потребно е здраво грозје, без гниење или мувла.

Прочитај повеќе

Пребарување

Популарни статии