Виното е направено уште во лозјето

"Виното е направено уште во лозјето." - често познавачите на вино знаат да го кажат ова. Секако виното не се прави во лозјето, но за да се направи добро вино треба дасе произведе и добро грозје. За квалитетното вино потребно е здраво грозје, без гниење или мувла.

Поврзани блог статии